Sininen kaari – Työkokeilu

Varsinais-Suomen Sininauha ry:n Sininen Kaari työllistämishanke on suunnattu työttömille työnhakijoille. Palveluiden tavoitteena on luoda yhdessä työllistymisen polkuja sekä löytää koulutusvaihtoehtoja. Sininen kaari -hanke tarjoaa useita erilaisia matalan kynnyksen työkokeilutehtäviä niin yhdistyksen toimitiloissa kuin eri yhteistyökumppaneidemme tiloissa. Mahdollisuus myös asiakasohjaukseen jossa etsitään työpaikkoja ja tuetaan jatkopolkujen kehittämisessä myös muille kuin työkokeilijoille.

Työkokeilumahdollisuudet:

Keittiössä kokin/keittiötyöntekijän työtehtäviin kuuluu viikoittainen ruokalistan suunnittelu, ruoan valmistus, ruoan tarjolle asettelu, erilaiset leivontatyöt, kahvin keitto, keittiön siivous ja keittiövälineiden huolto. Ruokaa valmistetaan viitenä päivänä viikossa ja sitä saa ostaa lounaalla omakustannushintaan.

Siivoustöissä siivouspuolen työtehtäviin kuuluu aseptiikan ymmärtäminen, toimisto-, WC- ja sosiaalitilojen puhtaanapito, siivousvälinevaraston inventointi ja raportointi sekä työkokeilijoiden työvaatteiden pesu.

Puupajalla puualan töistä suurin osa on kunnostusta ja entisöintiä.

Kiinteistöhuollon työtehtäviin kuuluu pihojen puhtaanapito ja viheralueiden hoito, talvisin lumityöt ja kulkuväylien hiekoitus

Korjausrakentaminen rakennusalan työtehtävät ovat pääasiassa korjausrakentamiseen liittyviä muutostöitä, väliseinien rakentamista, seinien kittausta, maalausta ja rakennussiivousta.

Sisustus/ompelutöissä tehdään sisustustuotteita, asusteita yms.

Kokoonpanotyössä kokoamme, pussitamme ja pakkaamme pienimuotoisia tavaroita.

Tavoite:

Palvelun ohjaus pureutuu alussa asiakkaan oman kuvauksensa mukaisen ohjaustarpeen määrittelyyn sekä elämänvaiheen selvittämiseen, joiden perusteella voidaan pohtia yhdessä asiakkaan kanssa toiminnan suuntaa ja tavoitteita. Ammatillisten taitojen karttumisen myötä päivitetään CV:t, aloitetaan työpaikkojen-, koulutusvaihtoehtojen, tai uuden työkokeilu-, palkkatukipaikan etsiminen yhdessä asiakkaan kanssa.

Ryhmäohjauksessa tuetaan asiakasta ja parannetaan työelämävalmiuksia ja kartoitetaan avoimia työpaikkoja

Opetamme myös tietokoneen käyttöä ja somen käyttöä.

Miten päästä mukaan:

V-S Sininauhan toimipaikka on auki ma-pe 8-15:30. Latokarinkatu 3, 20200 Turku.

Sininen Kaari -hankkeen työkokeilumahdollisuuksista voit kysyä meiltä suoraan täältä tai oikealta löytyvällä lomakkeella.