Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavaa työtoiminta on tarkoitettu pitkään työmarkkinoiden ulkopuolella olleille henkilöille. Tavoitteena on parantaa asiakkaan työ- ja toimintakykyä ja lisätä edellytyksiä työllistyä avoimilla työmarkkinoilla sekä edistää mahdollisuuksia osallistua koulutukseen ja/tai työ- ja elinkeinoviranomaisen tarjoamaan julkiseen työvoimapalveluun.

Miten:

Kuntouttava työtoiminta järjestetään asiakkaan voimavarojen ja toimintakyvyn mukaan ja näin räätälöidään yhdessä asiakkaan tarpeen mukainen kokonaisuus. Asiakkaalle tehdään jakson jälkeen jatkosuunnitelma sekä laaditaan todistus jaksosta.

Kuntouttavassa työtoiminnassa jokaiselle asiakkaalle järjestetään yksilövalmennusta . Asiakkaalle tarjotaan yksilöohjausta mm. elämänhallintaan, työnhakuun ja kela-asiointiin liittyvissä asioissa. Ohjausta annetaan mahdollisimman monipuolisesti yhdessä asiakkaan kanssa suunnittelemalla ja asiakkaan tarpeet huomioiden. Valmennusta voidaan myös järjestää ryhmätoimintana, johon kuuluu erilaisia teemallisia ryhmäpäiviä.

Mitä:

Kuntouttavassa työtoiminnassa on tarjolla mm. keittiötyötä, kiinteistönhoitotyötä, puutyötä, siivoustyötä, pienimuotoista kokoonpanotyötä sekä ompelutöitä.
Työtoimintaa on 1-4 päivänä viikossa vähintään 4 h/pv ja mahdollisuus myös vaativimpiin tehtäviin asiakkaan voimavarojen mukaan. Työpäivien aikana tarjotaan myös lounas.

Miten mukaan:

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä oikealla sijaitsevalla yhteydenottolomakkeella tai Täältä