AggrediTurku

Aggredi on HelsinkiMission kehittämä ja kodin ulkopuolisiin väkivallantekijöihin keskittyvä työmuoto, joka on toiminut pääkaupunkiseudulla vuodesta 2006. Turun seudulle toiminta on laajentunut keväällä 2020. Toimintaa rahoittaa Veikkaus. Lisätietoa valtakunnallisesta toiminnasta löydät www.aggredi.fi sivustolta.

Aggredin tavoitteena on saada väkivaltainen käytös vähenemään tai loppumaan. Aggredi tarjoaa mahdollisuuden käsitellä väkivallasta syntyneitä ongelmia puolueettomalla maaperällä.

Asiakkuus ei edellytä päihteettömyyttä eikä rikoksettomuutta, vaan ainoastaan halun tehdä asiat toisin. Aggrediin osallistuminen on vapaaehtoista ja maksutonta. Työskentelyn piiriin voi tulla yhteydenotolla joko puhelimitse tai sähköpostilla ( Yhteystiedot )

Aggredin asiakaskohderyhmää ovat:

  • kodin ulkopuolisiin väkivaltarikoksiin syyllistyneet 18–49-vuotiaat henkilöt
  • vakavasti väkivallalla oireilevat henkilöt
  • koulu- tai joukkosurmaa tai vakavaa väkivaltarikosta suunnittelevat henkilöt (fantasiapohjainen väkivalta – tässä kohderyhmässä otamme vastaan myös alaikäisiä asiakkaita)

Lisäksi Aggredi työskentelee seuraavien kohderyhmien kanssa:

  • ääriliikkeiden edustajat (äärioikeisto, äärivasemmisto) sekä taistelualueille lähtöä suunnittelevat ja sieltä palaavat henkilöt
  • järjestäytyneestä rikollisuudesta irtaantuvat henkilöt sekä heidän lähipiirinsä kuten vanhemmat, sisarukset sekä puolisot (asiakkaat ohjautuvat pääsääntöisesti Keskusrikospoliisin JR-Exit-toiminnan kautta)

Aggredi ei työskentele perhe-, pari- ja lähisuhdeväkivaltaan tai seksuaalirikoksiin syyllistyneiden asiakkaiden kanssa.